28.1.08

Today iLike: Gothic Loli

Lolita s-a dovedit una dintre cele mai "ciudate" stiluri din moda japoneza.
Lolitele se inspira din stilurile Rococo, Victorian si Edwardian si arata, de cele mai multe ori ca niste papusi de portelan.
Lolitele ies numai in weekend, in Tokio sau Osaka si merg prin Harajuku (ca tot am pomenit despre) sau prin parcul Yoyogi si se lasa fotografiate de curiosi. They just sit and look pretty.
"Lolitele gotice" (suna mai bine in engleza) sunt o subcategorie a Lolitei (insa nu au legatura cu acceptiunea vestica despre gotic si muzica gotica) si sunt cele mai populare.
Dupa aceastea, cele mai cunoscute sunt: dulce (amarori), clasica (sau aristocrata) si punk. Dar mai exista si Lolita erotica, guro (sau "accidentata", inspirate din papusile rupte), pirat, marinar, Qi/Wa (combina stiluri antice chineze si japoneze), printesa etc.
Mai jos sunt si cateva magazine cu haine pentru Lolite. Majoritatea sunt in japoneza asa ca navigarea poate fi ingreunata.

Lolita gotica: Moi-meme-Moitie, Black Peace Now, Visible



















Lolita dulce: Metamorphose, Baby The Stars Shine Bright














Lolita clasica: Innocent World, Juliette et Justine



















Lolita punk: Putumayo, Heaven



















Lolita guro:

3 comments:

Anonymous said...

i would do the goth lolis XD

akakunijimu said...

imi place la nebunie genul acesta de haine.... :) stii vreun magazin din buc unde as putea gasi ceva asemanator sau care se apropie de stil?

rahxephon said...

Imi pare rau, dar nu stiu daca exista in bucuresti. Se va deschide un anime-shop de unde vei putea cumpara si haine de lolite. Nu stiu sigur cand va fi "inaugurat", dar o sa postez la momentul cu pricina.