31.1.08

Today iLike: Lenore, the Cute Little Dead Girl



Comicsurile nu le-am citit, insa animatiile sunt extraordinare pentru cei care savureaza umorul negru.

28.1.08

Today iLike: Gothic Loli

Lolita s-a dovedit una dintre cele mai "ciudate" stiluri din moda japoneza.
Lolitele se inspira din stilurile Rococo, Victorian si Edwardian si arata, de cele mai multe ori ca niste papusi de portelan.
Lolitele ies numai in weekend, in Tokio sau Osaka si merg prin Harajuku (ca tot am pomenit despre) sau prin parcul Yoyogi si se lasa fotografiate de curiosi. They just sit and look pretty.
"Lolitele gotice" (suna mai bine in engleza) sunt o subcategorie a Lolitei (insa nu au legatura cu acceptiunea vestica despre gotic si muzica gotica) si sunt cele mai populare.
Dupa aceastea, cele mai cunoscute sunt: dulce (amarori), clasica (sau aristocrata) si punk. Dar mai exista si Lolita erotica, guro (sau "accidentata", inspirate din papusile rupte), pirat, marinar, Qi/Wa (combina stiluri antice chineze si japoneze), printesa etc.
Mai jos sunt si cateva magazine cu haine pentru Lolite. Majoritatea sunt in japoneza asa ca navigarea poate fi ingreunata.

Lolita gotica: Moi-meme-Moitie, Black Peace Now, Visible



















Lolita dulce: Metamorphose, Baby The Stars Shine Bright














Lolita clasica: Innocent World, Juliette et Justine



















Lolita punk: Putumayo, Heaven



















Lolita guro:

26.1.08

Today iLike: Bags

Gentile de mai jos (in ordine): Ruby Gloom, Harajuku Lovers, Samurai Champloo (anime), Emily the Strange, Pucca, The Nightmare Before Christmas, Betty Boop, Scary Miss Mary.

Colectia mea de genti este destul de mare (hey, i can't help it..), ultimele achizitii fiind o geanta cu Emily (pe langa celelalte 2 pe care le am deja) si o geanta Harajuku Lovers, asemanatoare cu cea din poza.








25.1.08

Today iLike: Harajuku Girls


Nu mai stiu cand am auzit prima data de Harajuku si de personajele prezente acolo. Cert e ca, o data cu "papusile" lui Gwen Stefani, s-a raspandit vorba, si Harajuku girls sunt din ce in ce mai populare.
Today i like harajuku girls. Today and every other day!

24.1.08

Today iLike: Gloomy Sunday / The Hungarian suicidal song

Este impresionanta melodia compozitorului Rezso Seress. Versurile sunt infiorator de triste, mai ceva ca Bacovia. Cantecul de a fost interzis pentru ca se presupune ca a impins ceva oameni la suicid, dupa ce au ascultat-o.
Versurile sunt aici in maghiara si engleza, iar melodia aici fara voce si aici cantat de Paul Robeson.
Enjoy!